"Sammen for Norge" i Verdalen

Forskrekkelsen lyste i øynene

Situasjonsrapport fra oppstarten av One80 i Verdalen.

Oppdatert: (27.8.2012)

Forskrekkelsen lyste i øynene

Flyersene sitter løst i hendene på Hans Martin, Kristine, Andrea og Filip. Rundt dem spilles det basketball og slåball. Likevel går de med målretta skritt mot gjengen av elever. De skal invitere dem til KickOff av One80 Verdalen i Ebeneser.

To dager senere treffer jeg Hans Martin og teamet fra Sammen for Norge / Troens Bevis på utsiden av Ebeneser i Verdalen. Tiden er inne for å starte opp ungdomsarbeidet. Rundt dem har det kommet mange tenåringer, ca. 50 kommer de fram til. 5 av dem pleier å gå i menigheten, resten er nye. De fleste av dem fra ikke-kristne hjem. 

Litt over kl. 20 sparkes konserten i gang inne i salen. Jeg har fått det ærefulle oppdrag av å holde konkurranse. Valget er enkelt – Verdalsmesterskap i ”Stein, saks, papir” engasjerer alle. Ganske raskt har vi en vinner. Andrea Wannebo og Filip Jensen fortsetter med en god miks av Coldplay, Justin Bieber og lovsanger, før Hans Martin entrer scenen.

Den kuleste gutten i klassen

Ikke overraskende drar han ”vitnesbyrdet” sitt. Storyen om hvordan han vokste opp i Finnmark, var den kuleste gutten i klassen og elsket å feste og slåss. Han tar publikum videre med til Kristiansand, med historier fra Starts supportergjeng og hiphopkonserter. Han forteller om hvordan alt dette til slutt ikke ga mening, men at det å bli en ”hjernevasket kristen” var uaktuelt. Til slutt ender han storyen i Latvia – hjelpesendingsturen hvor han og en kamerat egentlig ble med for å smugle tobakk og sprit. Her møtte han kristne som fortalte om Jesus, sin beste venn. Den første reaksjonen, forteller Hans Martin, var at ”Da har du ikke mange venner igjen, når Jesus er din beste venn. Da har vel alle forlatt deg, og til og med katta til nabodama er daua.” Men etter hvert så han oppriktigheten i disse ungdommene, og at de virkelig mente det de sa. Da tok han valget om å gi livet sitt til Jesus. Etter det har han fått oppleve utrolig mye spennende med Jesus.

Forskrekket

En skulle tro at Andrea Wannebo (solist i Det Store Korslaget 2011) eller Hans Martin Skagestad, evangelist i Troens Bevis, var høydepunktet i møtet. Det var det imidlertid ikke. Under frelsesinnbydelsen var det mange av ungdommene som ga sitt liv til Jesus, og en så på mange at Jesus gjorde et dypt inntrykk på dem. En 13-åring jeg kom i samtale med synes dette var ganske så merkelig. Til nå hadde han ikke tenkt noe særlig på Jesus, men nå bodde han plutselig på innsiden av han. Det var en totalt uventet, uvant og underlig opplevelse. Forskrekkelsen lyste ut av øynene på han og mange av de andre ungdommene som tok imot Jesus. Men også følelsen av at de opplevde noe godt strålte ut av dem. De hadde fått oppleve Guds kjærlighet, og det gjorde inntrykk!

En særdeles god start

Etter oppstarten forteller Hans Martin dette om opplevelsene i Verdalen:

”Vi har vært veldig spent på hvordan det ville bli å starte opp ungdomsarbeid i Verdalen. Dette er en plass vi ikke kjenner så godt, og menigheten hadde kun en håndfull med ungdommer. Men vi gjorde som vi pleier – i forkant besøkte vi skolene i området og har truffet folk ute hvor de er. Åpenheten vi har møtt, og det at vi har startet ungdomsarbeid på så mange andre plasser, gjorde at vi hadde høye forventninger til at Gud kom til å gjøre store ting i Verdalen. Og det gjorde han!” forteller en begeistret evangelist før han fortsetter: 

”Det er fantastisk å se at unge mennesker vil gi livene sine til Jesus. Når de kuleste gutta som kanskje lo i begynnelsen sitter med tårer i øynene på slutten av kvelden – det er ingenting som kan glede meg mer enn akkurat det. Dette handler virkelig om at mennesker blir frelst og født på ny, at de går fra død til liv – det er derfor vi gjør det vi gjør.

Slikt skjer hvert sted vi går på, og vi er utrolig privilegert som får lov til å være med å starte ungdomsarbeid i menigheter der det ligger nede. Det handler ikke om oss, at vi er flinke eller kan det. Men når vi steger ut i det livet som Jesus har for oss, så blir mennesker frelst, helbredet og døpt i Den Hellige Ånd. Alle bygder og byer i Norge er åpne. De venter på at mennesker reiser seg og gjør en forandring. Vi må forstå at vårt land er vårt ansvar, og at vår by er vårt ansvar. Hvis vi ikke skjønner det bommer vi.” forteller Hans Martin. 

Han og resten av Sammen for Norge-teamet har store forventninger til fortsettelsen i Verdalen. Grunnen for et nytt ungdomsarbeid er lagt, og teamet fra Troens Bevis skal dra til Verdalen stort sett annenhver uke denne høsten. Ebeneser har enda ikke noen ungdomsleder, men har nyfrelste ungdommer å bygge på og jobbe med. ”Vi tror på en fantastisk tid fremover i Verdalen” avslutter Hans Martin.

Artikkelen er lånt fra http://www.one80.no/index.php/component/k2/item/56-forskrekkelsen-lyste-i-%C3%B8ynenePrint artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif