Fastetiden

Skjermfri uke

Fra fredag 9.mars - 16.mars oppfordrer Familie & Medier til å gjenomføre en «Skjermfri uke», en uke der vi bruker tiden på andre ting enn tv, internett og andre skjermaktiviteter. 

Ved Familie og medier
Oppdatert: (22.2.2012)Blir du med på en «Skjermfri uke»?

Fra fredag 9.mars - 16.mars oppfordrer Familie & Medier til å gjenomføre en «Skjermfri uke», en uke der vi bruker tiden på andre ting enn tv, internett og andre skjermaktiviteter.

- Vi håper en slik uke vil fremme kreativiteten og føre til alternative aktiviteter og flere muligheter til fellesskap. Vi ønsker en bevisstgjøring på eget mediebruk og trening i å ha skjermfri, sier Jarle Haugland, daglig leder i Familie & Medier.

Denne uken skal tv-er, pc-er og spillkonsoller være avslått når dere kommer hjem fra skole eller jobb. Mobiltelefonen skal ikke brukes til å surfe med eller spille spill. Her får vi mulighet til en hel ukes fri fra alle skjermer som krever vår oppmerksomhet.

Meld deg på «Skjermfri uke» her!

Invitér venner og familie med på «Skjermfri uke»! Last ned og skriv ut skjema til registrering her.

Utfordrer organisasjoner 
F&M utfordrer ikke bare enkeltpersoner eller familier til å ha en ukes skjermfri i fritiden. Organisasjoner og bedrifter oppfordres til å ha en skjermfri dag på jobben. Hva en slik dag kan fylles med er opp til den enkelte arbeidsplass.

Meld din bedrift eller organisasjon på «Skjermfri dag» her!

- Det er bevisst at vi legger “Skjermfri uke” til fastetiden. I tillegg til alt det flotte en kan gjøre i en skjermfri uke, er dette en tid i kirkeåret som hjelper oss til bønn, stillhet og refleksjon, sier Jarle Haugland.

Vi vil sende ut informasjon, tips til aktiviteter og bønnekort til alle som melder seg på «Skjermfri uke».

Les mer: Skjermfrie tips

Vinn gavekort på kr.1000,- hos Stormberg eller brettspill.no! 
Alle som har registrert seg til «Skjermfri uke», inviteres til å delta i en konkurranse der dere deler erfaringer fra denne uken. Det kan være gjennom tekst, bilder eller film, gjerne en kombinasjon. Vi håper at deres erfaringer kan inspirere flere til å ta seg noen skjermfrie perioder gjennom året. Vi vil trekke ut to vinnere som vil få gavekort på kr.1000,- hos Stormberg eller brettspill.no. Send inn ditt bidrag til post@fom.no innen 30.mars.Print artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif