Betanias nye barnearbeider

Lillian østreim er Betania Grimstads nye barne- og ungdomsarbeider. 


Oppdatert: (26.10.2011)


Linda Østreim er Betania Grimstad sin nye barnearbeider.

18 år gamle Lillian Østreim fra Arendal er ansatt i Betania Grimstad som barne- og ungdomsarbeider. Dette gjør hun ved siden av studier vedv Ansgar Bibelskole i Kristiansand. Ivrig begynner hun å fortelle om prosessen i forbindelse med oppstarten av det nye ungdomsarbeidet i menigheten.

- For ett års tid siden startet menigheten opp arbeidet Connection, som var et ungdomsarbeid for 5. – 7. klasse. Jeg kommer opprinnelig fra Filadelfia Arendal, men har hatt mye kontakt med folk i Betania, så når de trengte folk til å være med å hjelpe på Connection takket jeg ja. En gang ble til flere ganger og til slutt ble bare værende her fast. Sånn uten videre fikk vi et ganske stort kull av syvende klassinger og vi ville ha noe å tilby dem videre, så ikke de forsvant når de ble for gamle for tenåringsarbeidet. Lenge tenkte vi på hva vi skulle gjøre, før det ved juletider i fjor kom noen konkrete planer på bordet.

Hvordan var din rolle i denne fasen?

- Jeg var ikke en veldig stor del av planleggingen i begynnelsen, men etter hvert ble jeg med i styret. Jeg hadde tidligere vært en del av ungdomsarbeidet i Arendal, og kunne derfor komme med litt innspill. Etter en tid ble jeg tilbudt en stilling i Betania som barne- og ungdomsarbeider, sier Lillian.

Hvordan er det å jobbe i en annen menighet enn den du har din egentlige bakgrunn fra?

- Jeg ser på det som en styrke. Det at jeg kommer litt utenfra og ikke har så stort innblikk i fortid og omgivelser gjør det enklere å være visjonær.

Hvordan kom dere i kontakt med OneEighty i Betania Kristiansand?

- Vi hadde hørt mye om arbeidet, og hørte at det var blomstrende og hadde vekst. Siden det i tillegg var en del av DFEF så ble det et naturlig valg. Vi fikk kontakt med Hans Martin Skagestad, og en gjeng fra Betania besøkte også et ungdomsmøte i Betania Kristiansand, for å få noen impulser. Ut fra dette vokste det fram et samarbeid.

Hvordan var tilbakemeldingene etter åpningsmøtet?

- Vi har bare fått positive tilbakemeldinger. Ungdommene sier at de vil prøve å få med seg masse venner neste gang, og menigheten generelt har også vært utrolig oppmuntrende. De voksne ber oss komme til dem hvis det er noe, og de stiller opp. Positive, hjelpsomme og støttende. Dette gir oss et fantastisk grunnlag, og vi føler oss virkelig velsignet, sier ungdomslederen.

Hvordan promoterer dere ungdomsmøtene?

- Vi bruker selvfølgelig lokalavisen Grimstad Adressetidene til annonsering. Vi trykker opp flyers, og ungdommene er utrolig flinke til å dele dem ut og spre det blant vennene sine på skolen og rundt forbi. De har klart å få med seg de ”kule ikke-kristne i klassen” på møte, og det er ikke annet enn beundringsverdig. Vi bruker facebook hvor vi sender ut invitasjoner til møtene.»

Hvordan ser dere på arbeidet fremover?

- Vi er utrolig positive, sier hun og smiler.

- Vi tror at Gud virkelig har store planer med arbeidet, og har bare i løpet av oppstartsfasen sett hvordan Gud har kontroll. Når vi hadde åpningsmøtet var det eneste grunnlaget vi hadde for å starte eget lovsangsteam 3 sangere. Men i løpet av åpningskvelden og de neste dagene fikk vi fullt band! Lovsangsleder var også et bønneemne. Og vi samlet oss en dag i bønn angående nettopp det. Og vi hadde nesten ikke fått sagt amen før det tikket inn en melding fra en som sa seg villig til å være lovsangsleder. Så vi ser bare virkelig hvordan Gud legger ting til rette og har kontroll på situasjonen, avslutter Lillian.Print artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif